Duurzaam wonen geeft energie

Duurzaam wonen geeft energie

Geen dag gaat er voorbij of de begrippen energiezuinig en duurzaam vallen. Zeker als het gaat om wonen. Zo moeten  bewoners hun gedrag aanpassen, bijvoorbeeld door minder lang te douchen. Maar ook uw huis kan veel energiezuiniger. Welke duurzame oplossingen kiest u?

Een schoon en beter milieu. Niet alleen voor de huidige generatie, maar ook voor het nageslacht. Bewuster en zuiniger omgaan met energie staat bij velen inmiddels hoog in het vaandel.  

Fleecedeken
In veel huishoudens zijn energiebesparende afspraken al aardig ingeburgerd. Zo wordt er al minder lang gedoucht, branden niet alle lampen in het hele huis en staat de verwarming in de winter minstens een graadje lager. Een omgeslagen fleecedeken warmt immers ook lekker op.

Daarnaast hoeft de verwarming niet op alle kamers in huis even hoog te staan, maar draai de thermosstaatknop ook niet helemaal dicht. Haal ook een niet gebruikte telefoonoplader uit het stopcontact. Niet alleen om het brandgevaar, maar het stroomverbruik van de oplader gaat gewoon door. Veel gezinnen hebben inmiddels een slimme thermosstaat. Dat scheelt al een stuk, want daarmee houdt u op afstand oog op uw energieverbruik.

Woongenot stijgt
Maar er zijn ook rigoureuze en tevens duurzame oplossingen om energiezuiniger te wonen. Bijvoorbeeld door het vervangen van uw oude cv-ketel, het isoleren van de gevel, het dak en uw vloer, nieuwe ramen zetten (HR++), zonnepanelen en het eventueel aanschaffen van een warmtepomp. Uw woongenot zal stijgen (het is warmer in huis) en u bespaart ook nog eens energie(kosten).

Meefinancieren
Het duurzaam maken van uw huis kost tijd en geld, maar u krijgt er op termijn wel iets voor terug. Veel huizenbezitters zetten hun spaargeld in of verhogen hun hypotheek of sluiten de hypotheek over. Op die manier financieren ze het duurzaam maken van hun woning.

Meerdere hypotheekbanken bieden mogelijkheden aan om energiebesparende maatregelen mee te financieren. Voor verschillende duurzame ingrepen kunt u ook een lening afsluiten en/of subsidie krijgen. Kijk eens op de site van het SVn: https://svn.nl/

Door de energiebesparende aanpassingen stijgt uw huis op het energielabel. Dat is gunstig als u uw huis wilt verkopen. Met het verduurzamen draagt u bij aan een schonere wereld. Die mooie gedachte moet u toch weer de nodige energie geven.

Meer informatie
Wilt u uw huis energiezuiniger maken? We zetten graag met u de financiƫle mogelijkheden op een rij.

Neem contact met ons op

Kantoor Lopik

Vogelzangsekade 1 A
3411 BA Lopik

Telefoon:0348 - 751 111

Kantoor Ameide

Prinsengracht 2
4233 EW Ameide

Telefoon: 0183 - 601 676

Kantoor IJsselstein

Weidstraat 9
3401 DL IJSSELSTEIN

Telefoon:030 - 303 97 33

Keurmerken: