Zo houdt u een digitale crimineel buiten de deur

Wachtwoorden met bijvoorbeeld de namen van uw kinderen of uw eigen naam zijn voor een digitale crimineel een koud kunstje om te hacken. Bijna dagelijks verschaffen hackers zich toegang tot een computersysteem. Dit is met een kleine handeling te voorkomen. Welke?

Het laatste wat u wilt is dat een digitale crimineel met uw betaalgegevens, familiefoto’s, e-mails of persoonlijke documenten aan de haal gaat. Met een sterk wachtwoord heeft u al een stevig slot op de deur. Achterhaalt een hacker uw persoonlijk wachtwoord dan is het hek van de dam. Met een zogeheten tweestapsverificatie voorkomt u veel ellende.

Veilig inloggen
Een tweestapsverificatie is een, het woord zegt het al, extra stap om vast te stellen dat u de eigenaar van het account bent. Maakt u gebruik van deze dienst dan ontvangt u na uw inlog nog een code via app, sms of mail. Hiertoe heeft een hacker geen toegang. Na het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord voert u de ontvangen code in en het veilig inloggen is voltooid.

Stel tweestapsverificatie in
Steeds meer bedrijven maken gebruik van deze methode. Bij diensten zoals Facebook, Twitter of LinkedIn, Google of uw Apple-account kunt u de tweestapsverificatie instellen. Maar ook bij uw Dropbox of Booking.com account kan dit.

De manier waarop u de tweestapsverificatie kunt instellen, verschilt per dienst of app. Op de site van veiliginternetten.nl vindt u hier meer over.

https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/wat-tweestapsverificatie/

Neem contact met ons op

Kantoor Lopik

Vogelzangsekade 1 A
3411 BA Lopik

Telefoon:0348 - 751 111

Kantoor Ameide

Prinsengracht 2
4233 EW Ameide

Telefoon: 0183 - 601 676

Kantoor IJsselstein

Weidstraat 9
3401 DL IJSSELSTEIN

Telefoon:030 - 303 97 33

Keurmerken: