Zadel nabestaanden niet op met extra kosten

Nabestaanden achterlaten met onverwacht hoge uitvaartkosten. Dat is het laatste wat het overgrote deel van de mensen wil, zo blijkt uit onderzoek. Maar veel mensen maken een te lage inschatting van de kosten voor een begrafenis, een vijfde kan zelfs een begrafenis niet betalen.

De cijfers uit het Nibud-onderzoek zijn ontluisterend. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Een op de drie Nederlanders schat de gemiddelde uitvaartkosten op 6000 euro, terwijl het CBS zeker 7500 euro heeft becijferd.

Niet- of onderverzekerd
Twee op de drie Nederlanders heeft wel een uitvaartverzekering. Bijna de helft daarvan is echter onvoldoende – minder dan 5000 euro – verzekerd of is niet op de hoogte van het verzekerde bedrag. Een klein deel van de ondervraagden denkt - ten onrechte - de kosten voor een uitvaart te kunnen betalen uit een overlijdensrisicoverzekering.

Van de mensen die geen uitvaartverzekering hebben, denkt bijna een vijfde genoeg geld voor de uitvaart te kunnen achterlaten. Bijvoorbeeld door te sparen of door de kosten voor een uitvaart uit de erfenis te betalen. De hoogte van de premie is een van de redenen om geen uitvaartverzekering af te sluiten. Wist u dat een op de vijf ondervraagden een uitvaart niet eens kan betalen. U wilt uw nabestaanden toch niet op zadelen met extra kosten?

Zekerheid voor nabestaanden
Een meerderheid noemt als belangrijkste reden voor het sluiten van een uitvaartverzekering: de mogelijk hoge kosten voor de nabestaanden. Daar willen ze hun familieleden of partner niet voor laten opdraaien. Ook de zekerheid dat alles goed wordt geregeld en dat de kosten zijn gedekt is voor bijna de helft dé reden om een dergelijke verzekering af te sluiten.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over een uitvaartverzekering? Passen uw uitvaartwensen nog binnen uw huidige verzekering? Is uw verzekering kostendekkend? We adviseren u graag.


Neem contact met ons op

Kantoor Lopik

Vogelzangsekade 1 A
3411 BA Lopik

Telefoon:0348 - 751 111

Kantoor Ameide

Prinsengracht 2
4233 EW Ameide

Telefoon: 0183 - 601 676

Kantoor IJsselstein

Weidstraat 9
3401 DL IJSSELSTEIN

Telefoon:030 - 303 97 33

Keurmerken: