Zakelijke verzekering voor uw auto

Een auto van de zaak. Voor veel ondernemers is het een absolute must. Hoe komt u anders bij uw klanten? En hoe bezorgt u de bestelde producten? Vaak gebeurt dit ook met een auto of bestelbus van de zaak. Welke zakelijke autoverzekeringen is dan geschikt?

Bij het afsluiten van een autoverzekering vraagt een verzekeraar naar het gebruik van de auto: is het privé of zakelijk? Waarschijnlijk rijdt u met de bedrijfsauto meer zakelijke- dan privékilometers. In de meeste gevallen ligt de premie voor een zakelijke autoverzekering daarom hoger vergeleken met een particuliere verzekering.
Heeft u mensen in dienst dan kan het zijn dat meerdere medewerkers in de bedrijfsauto rijden. Ook dat is van invloed op hoogte van uw premie.

Btw aftrekbaar
Ondernemers mogen betaalde btw aftrekken, dat geldt ook voor uw bedrijfsauto. De premie voor uw zakelijke autoverzekering valt dus een stuk lager uit. De andere kant van het verhaal is: Rijdt u schade dan krijgt u ook minder uitgekeerd, namelijk ex-btw. De btw voor brandstof, onderhoud en andere gebruikskosten van de auto is eveneens aftrekbaar.

Zowel de zakelijke als de particuliere autoverzekering kent drie varianten: WA, Beperkt casco en volledig casco. Welke dekking het beste bij u past is afhankelijk van verschillende factoren. Wij adviseren u hier graag over.

Bestelauto: altijd zakelijk
Heeft u een bestelauto voor uw bedrijf of rijdt u in een bestelauto van de zaak, dan is er maar één optie: een zakelijke autoverzekering. Dit geldt voor koeriersdiensten, goederen- en personenvervoer, rijschool en een garage of leasebedrijf. Een particuliere autoverzekering geeft in deze gevallen niet de juiste dekking.

Wilt u een autoverzekering op maat? Of weten welke opties voor u het interessantst zijn? We adviseren u graag.

Neem contact met ons op

Kantoor Lopik

Vogelzangsekade 1 A
3411 BA Lopik

Telefoon:0348 - 751 111

Kantoor Ameide

Prinsengracht 2
4233 EW Ameide

Telefoon: 0183 - 601 676

Kantoor IJsselstein

Weidstraat 9
3401 DL IJSSELSTEIN

Telefoon:030 - 303 97 33

Keurmerken: