Woonhuisverzekeringen

Uw eigen huis is een waardevol bezit. Wanneer hier onverwachte schade aan ontstaat, is dit bijzonder vervelend en kan dit voor u leiden tot hoge kosten. De woonhuisverzekering biedt een oplossing voor deze financiële gevolgen.

Een woonhuisverzekering wordt ook wel een opstalverzekering genoemd. Een woonhuisverzekering is een verzekering waarmee u eventuele schade aan uw huis en alle daarbij horende roerende zaken kunt afdekken. Roerende zaken zijn de niet verhuisbare zaken.

Woonhuisverzekeringen zijn onder te verdelen naar verschillende dekkingen. Schade door brand, blikseminslag, luchtvaartuigen en ontploffing is altijd verzekerd. Verder kunt u de verzekering uitbreiden waarbij all risks de meest uitgebreide dekking is.

De volgende factoren bepalen de hoogte van de premie:

– Waar bent u woonachtig
– Herbouwwaarde van uw woning
– De dekking
– Uw schadeverleden
– Garantie tegen onderverzekering.

Beoordeel of uw woonhuisverzekering ook een aanvullende dekking biedt, of moet bieden voor ruitbreuk. Overweeg daarnaast altijd de meest uitgebreide polisdekking. De extra premie is in de meeste gevallen te overzien en voorkomt bij een schadeclaim wellicht teleurstellingen.

Uw verzekerde waarde bij een woonhuisverzekering betreft de herbouwwaarde. Dit is een andere waarde dan een mogelijke verkoop- of WOZ-waarde. In geval van een wijziging in deze herbouwwaarde, of een andere wijziging van het risico, informeert u ons.

Inboedel


Met een inboedelverzekering is uw inboedel onder meer verzekerd tegen schade en diefstal, schade door brand, blikseminslag, luchtvaartuigen en ontploffing. Daarnaast krijgt u, wanneer er bij brand een deel van de inboedel verloren gaat, in veel gevallen de nieuwwaarde uitgekeerd.

Wanneer u nieuwe meubels koopt of bijvoorbeeld een grotere tv aanschaft kan de waarde van uw inboedel wijzigen. Het is daarom belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw inboedelwaarde klopt. Onze inboedelwaardemeter kan u helpen met het vaststellen van deze waarde. Zo voorkomt u dat u bij schade maar een deel van de schade vergoedt krijgt en bent u voor het juiste bedrag verzekerd.

Een ingevulde waardemeter geeft vaak recht op 5 jaar garantie. In deze gevallen ontvangt u voor de afloop van de garantie een bericht en heeft u de mogelijkheid om de garantie op weer te verlengen.

Verzekeraars hebben vaak beperkingen gemaakt voor zaken als sieraden, schilderijen, antiek, kunst, audiovisuele apparatuur en geld. Deze worden meeverzekerd tot een bepaald bedrag. Tegen een hogere premie kunt u deze vaak verzekeren. Een andere optie waarvoor u kunt kiezen is het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering.

Rijwielen


De verzekering heeft een looptijd van drie of vijf jaar en kent twee soorten dekkingen:

Diefstal


klant is volledig verzekerd bij diefstal of de schade die ontstaat tijdens een poging tot diefstal. Wordt de fiets in de eerste drie jaar gestolen? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde. De fiets moet een slot hebben dat goedgekeurd is door ART (met twee sterren).

Beschadiging


Kiest uw klant voor de dekking Beschadiging? Dan vergoeden wij de schade als de fiets beschadigt door een val of door een aanrijding. Is de fiets in de eerste drie jaar total loss door vandalisme of een aanrijding? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde. Bij e-bikes vergoeden wij ook val- of stootschade aan de accu.

Keurmerken: