Transportverzekering

Eigen goederen


Als je goederen van het eigen bedrijf vervoert kun je dit met een eigen vervoersverzekering regelen. Bijvoorbeeld als materialen in een bestelwagen.
Ook als je eigenaar bent van goederen die moeten worden vervoert kun je dit verzekeren op een transportverzekering. Dit kan je per keer regelen maar je kunt ook een doorlopende dekking krijgen waarmee je alle daarvoor in aanmerking komende transporten hebt verzekerd

Goederen vervoer van derden


Als het beroepsgoederen vervoer betreft zijn hiervoor verschillende mogelijkheden:
Ladingaansprakelijkheid.
Hiervoor gelden bij vervoer over de weg  aparte regels. In de vervoersbrief staat meestal geregeld onder welke voorwaarden het vervoer plaatsvindt. De meest voorkomende regels zijn AVC en CMR.
Wij zorgen er voor dat uw verzekering op de juiste manier dekking biedt.
Wat in dit geval van groot belang is ook hoe het vervoer gebeurt en hoe de beveiliging is geregeld. In de polis worden hieraan voorwaarden verbonden en het is belangrijk deze goed na te volgen. Hiermee kun je schade voorkomen, maar in het geval er schade is kan deze ook goed worden afgehandeld.

Container/Trailerverzekering


Als je als vervoerder gebruik maakt van trailers en/of containers van derden dan kan middels deze verzekering hiervoor dekking worden gekregen. Je geeft door welke trekkers hiervoor worden gebruikt.

Opslag van goederen


Dit is een apart risico. Gedurende het transport is het van belang dat je goed kijkt wie wanneer welk risico loopt. Als je zelf hiervoor verantwoordelijk bent kun je dit zelf regelen. Dat kan door opslag in de transportverzekering mee te nemen maar ook kun je het afzonderlijk regelen of op een aparte brandverzekering.

Keurmerken: